Skaidi, fantastiske skimuligheter for store og små

Skaidi er en liten bygd i Kvalsund kommune i Finnmark. Navnet kommer fra finsk og betyr “der to elver møter”. Som navnet tilsier er bygda et møtepunkt for to forskjellige elver som legger preger de fleste bilder av Skaidi. Til tross for at det er en liten bygd, så er den Finnmarks mest attraktive friluftsområdet, og er stadig fylt med turister fra alle land og kanter. Her finner du spisesteder, hotell, og dagligvarebutikker for de som foretrekker å leie hytte fremfor å bo på hotellet.

I Skaidi får du den komplette norske skiopplevelsen. Enten du kommer alene, med familien, eller med venner kan vi garantere en uforglemmelig opplevelse i fantastiske norske omgivelser. Fjell og daler så langt øye kan se. Du vil kjenne den friske vinden i det du kjører ned en av de mange løypene, kjenne sola varme deg i ansiktet, før du ankommer din endelige destinasjon der du kan nyte en kopp kaffe med god samvittighet.

Finnmarksvidda har mye å by på. Kjent for sine lave åser og bjørkeskog, er det mye du kan finne som ikke er et kjent syn andre steder i landet. Temperaturen kan fort synke til -40, og det er derfor akkurat du burde velge ski i Skaidi.En litt annerledes tur enn det du er vant til. Kvalsund har landets raskest voksende hyttekommune , og det er lett å se hvorfor det er slik.

Skaidi byr på forskjellige aktiviteter. Selv om å gå på ski er den mest ettertraktede aktiviteten, er det også åpent for å stå på snowboard, eller bare gå tur. Området er best tilpasset skigåere, da det er lagt frem løyper i ulik vanskelighetsgrad. Her har du en to lette løyper, to middels vanskelige, og en vanskelig. Det er også heis, kafeer, og parkeringsmuligheter. Dette finner du hos Skaidi Alpin, det eneste alpinanlegget i Skaidi. Ikke langt unna ligger hotellet, for de som ønsker å tilbringe nettene i koselige omgivelser av topp kvalitet.

Hva gjelder Skaidi`s natur er det flere løyper Gorelva og Reppafjordelva. Det er et fantastisk turområde med sentral beliggenhet. Det er derfor lett fremkommelig med bil og annen transport. Du kan regne med å treffe på rein og andre dyr langs løypa, da Finnmarks er kjent for reinoppdrett. Beregn god tid til hver enkelt tur, da landskapet fort kan få en til å glemme tiden. Ikke hast, nyt alt det fantastiske Skaidi har å by på. Kuldegradene i Finnmark gir gode skiløyper, og et godt skifeste slik at det går mye raskere enn det vil ellers i landet. Puddersnø ligger som et tynt lag øverst, og du kan se snøen skinne hvor enn du snur deg. Her er det perfekte bildemuligheter, for de med interesse for fotografering. Er du ikke interessert anbefaler vi likevel å knipse noen bilder du kan henge på veggen eller ha liggende i heimen, for lignende landskap skal du lete lenge etter.

Det er hovedsakelig Alpin som er satt mest fokus på, da de fleste løypene i alpinanlegget er tilpasset de som står på alpin. Slalåm er også en mulighet, men vi anbefaler alpin, da bakkene ikke er så bratte. Turer til Finnmarksvidda er mer populære enn de noensinne har vært.

Forbered deg på et uforglemmelig eventyr i Skaidis vakre vinterlandskap. Du vil ikke angre, og du vi kan garantere at opplevelsen vil sette et spor i hjertet ditt og få deg til komme tilbake. Velkommen til Finnmarksvidda, og god tur!