På ski i Skaidi

Her mellom Alta og Hammerfest finner du et knutepunkt kalt Skaidi. Skaidi markerer seg som et flott utfartsområde med hundrevis av hytter spredt utover landskapet. Og selv om fiske og fritidsaktiviteter på sommerhalvåret er populært, har stedet også fantastiske forhold for skigåing på vinteren.

Og Skaidi er et så utmerket utgangspunkt for endeløse skiturer, fordi det ligger midt i smørøyet. Selv for en familie fra østlandet, er stedet tilgjengelig fra flere omliggende flyplasser. Og når elvene er fryst igjen, og Aurora Borealis, nordlys danser på himmelhvelvingen, da er det godt å være i Skaidi.

Skaidi er opprinnelig et samlingssted for samer som drev med reindrift og innsanking gjennom året. Stedet ligger flott til mellom deltaet som deler Guoahtemuorjohka elva i to løp. Den renner videre ut i Repparfjorden. Her ligger stedet sentralt plassert på Kvaløysundet midt mellom steder som Rafsundet, Honningsvåg, Hammerfest og Olderfjord. Lakselv er heller ikke langt unna.

Vinter og ski i Skaidi

Vil du ha en annerledes ferietur anbefaler vi at dere pakker sekken til Skaidi. Her er alt klart for å ta i mot skiturister, for sesongen er lang og fylt med aktiviteter. Kjør med snøscooter til dine utflukter eller gå på ski fra hotellet eller hytta.

Kommer dere i bil, tar man enkelt av fra E6 der E94 går vestover mot Hammerfest og E6 fortsetter mot øst. Med skiene godt festet på taket eller i skiboksen er man nå kommet så langt nord at temperaturene holder seg godt under frysepunktet. Landskapet er dekket av snø så langt øye kan se, med flott skiterreng på alle kanter.

Løypene strekker seg langt, i terreng som passer utmerket for vinteraktiviteter og sommeraktiviteter for den saks skyld. Vi kjenner alle til Skaidi Xtreme, bli med på en ellevill opplevelse. Ta inn i hytter, på hotell eller i egen lavvo. Få naturopplevelsene rett inn i sansene.

Men Skaidi har også skianlegg som gjør at både slalom og snøbrett passer utmerket for familien. Dagene strekker nesten ikke til med de fasilitetene som er lagt opp for de tilreisende. Få den unike nordnorske folkesjelen inn med alle aktivitetene som finnes her. Samhold og underholdning er noen av stikkordene etter en lang skitur eller runde i bakken.

Reise til Skaidi for første gang

Har du bestemt deg for å ta turen til Skaidi, vil du nok garantert finne deg til rette. Selv så langt fra sivilisasjonen, vil man bli overrasket over det yrende livet. For der det finnes en vei, finnes det folk. Og det er ikke uten grunn stedet har blitt så populært. Det er ikke bare den fantastiske naturen, men i all hovedsak også tilgjengeligheten. Fly kan man ta til både Hammerfest, Honningsvåg, Alta og Lakselv, og med en times kjøring kommer man fram. Det gir stedet en unik mulighet til å få turister fra alle himmelretningene. Samarbeid med Norwegian, Widerøe og Finnair har gjort stedet til et populært reisemål.

Med ski i Skaidi vil man ha mange gode stunder foran seg. Utrolig landskap som er tilrettelagt for skigåing som passer for både små krabater og mer erfarne turfolk. På overnattingsstedene er det lagt opp til full eller del-pensjon så her kan man pakke nisten for den flotte skituren. Skaidi kan bli deres nye reisemål, for helt nye naturopplevelser for familie og venner. Og frister stedet enda mer, kan man legge ferien hit sommerstid, for da bugner det av laks i elva.