Spille på vinteridretter

Det å vedde på vintersport føles liksom ikke like utbredd som det å spille på fotball eller hestesport. Det føles kanskje for noen litt rart å satse på at Petter Northug skal vinne, eller det å spille på en potensiell overraskelse. Fordi vintersport generelt er ikke en et sted hvor store overraskelser skjer så ofte. De store oddsbombene uteblir virker det som. Om det ikke er Marit Bjørgen som vinner, så er det Therese Johaug, om det ikke Johaug så er det en annen utøver hvor oddsen er ganske lav uansett. så dine potensielle gevinster er ikke av de aller høyeste vil en tro.

Det sagt, så er det jo ikke slik at det aldri kommer overraskelser, og kanskje utøvere i langrenn ikke er det beste eksemplet, fordi det er et ganske klart skille mellom de aller beste og de under der igjen. Skiskyting kan jo være interessant å utforske fordi der er det litt flere variabler i spill som gjør det hele litt mer usikkert. Det handler liksom ikke bare om kondisjon og skiteknikk, men også mye om hvor dyktig man er til å skyte. Mest av alt hvor dyktig man er til å skyte mens hjerter banker og slår vilt. Det du naturligvis kan gjøre er å undersøke alle mulige bettingsider for å finne den med best odds og ta det derfra. Om du bare har lyst til å spille for moro skyld og ikke satser på å bli en rik mann i betting på vintersport så er jo det egentlig helt greit.

Vi på Skaidi forsøker jo å kunne så mye som mulig om vintersport og hva som foregår rundt det generelt. Men det er ikke til å komme unna at i visse konkurranser og disipliner så er det veldig ofte noen få utøvere som har en reell sjanse til å vinne. Om man ser på medaljetstatistikkene på vinter OL og ser på hvilke land som har vunnet mest så ser man en klar trend. Da snakker vi spesielt om de idrettene som bruker ski. Ikke at det er så dumt altså, fordi Norge er jo helt i toppen av den statistikken. Men når det kommer til odds og det å vinne penger så er det kanskje ikke like lukrativt som visse andre idretter eller grener.

Selve konkurransene er jo svært interessante og det er jo gøy å se folk kaste seg ned en fjellside i 100 kilometer i timen. Og alpint, slalåm er jo to idretter som kan komme med en overraskelse eller to. Det er en type sport med utrolig små marginer og en feil kan sende til og med den beste av de ut av banen. Da blir det jo veldig raskt igjen plass til en potensiell ukjent vinner. Det som jo er ganske bra med å spille på vintersport er at selv om gevinstene ofte er små så er du faktisk ganske ofte “garantert” til å vinne. Og man så jo under OL i Vancouver for 8 år siden at til og med en storfavoritt som Norge gikk litt på snørra og vant langt i fra like mye som det var forventet. Da kommer det jo andre nasjoner og utøvere som tar deres plass.

Men det som er klart at det å tippe gir en liten ekstra spiss når du ser på tv og ser konkurransen utfolde seg foran deg. Så da er det jo bra allikevel!